El 31 d’octubre de 1517 Martí Luter, qui llavors era un monjo catòlic agustí va penjar a l’església del Palau de Wittenberg les anomenades 95 Tesis. Va ser l’inici d’un moviment espiritual que va tenir una dimensió transcendental per la història europea i no només en el pla religiós sinó també en el polític, econòmic i cultural. Els historiadors creuen que la història de les 95 tesis sintetitza els canvis que van significar el pas del món medieval a la Modernitat.
Per altra part, segurament no es pot entendre l’Europa d’avui sense la Reforma del segle XVI i la figura de Luter. Alguns dels debats del Renaixement tornen a ser els grans debats d’avui, en una societat europea tan perplexa com la d’aleshores: canvi de models econòmics, polítics i fins i tot filosòfics.
Octubre – Novembre 2017.
Programa:
- Dilluns 30 d’octubre a les 19 h a la Biblioteca Pública
Conferència ‘Luter, entre el mite i la realitat’ a càrrec de Macià Riutort, professor del Departament d’Estudis Anglesos i Alemanys de la Universitat Rovira i Virgili. - Dijous 2 de novembre a les 19 h al Seminari de Tarragona
Taula Rodona “Luteranisme a Catalunya”. Intervenen:
Josep-Lluís Carod-Rovira, director de la Càtedra UPF sobre Diversitat Social.
Christine Bell, Parròquia Evangèlica Luterana de Barcelona.
Macià Riutort, professor del Departament d’Estudis Anglesos i Alemanys de la Universitat Rovira i Virgili. - Dilluns 6 de novembre a les 19 h al Campus Catalunya (URV)
Cine-club amb tertúlia: “Lutero” (Alemanya, 2003) Direcció: Eric Till
Organitzen:
Biblioteca del Seminari de Tarragona, Universitat Rovira i Virgili i Biblioteca Pública de Tarragona